Edunvalvontaa ja tukea – lähellä sinua!

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 16 000 henkilöjäsentä. Yhdistykseen kuuluvat myös alueen FSL:n jäsenet. OAJ Pääkaupunkiseutu on perustettu 6.4.2011.

Lue tuoreimmat opetusalan uutiset OAJ:n uutiskirjeestä!
*****************

 

YT-koulutus 9.-10.11.2017

YT-koulutus 9.-10.11.2017

Kohderyhmä: Kuntatyönantajan kanssa tehdyn sopimuksen mukaan yhteistoimintakoulutukseen oikeutettuja työaikana ovat

yhteistoimintaelinten jäsenet ja varajäsenet, pääluottamusmiehet, luottamusmiehet, työsuojeluvaltuutetut sekä varatyösuojeluvaltuutetut. Koulutus koskee myös OAJ Pääkaupunkiseudun ja alueyhdistykseen kuuluvia em. YT-henkilöitä, jotka toimivat valtion, EK:n, Avaintan tai PTY:n sopimusten piirissä.

Kurssi on hyväksytty ammattiyhdistyskoulutussopimuksen mukaiseksi palkalliseksi koulutukseksi, josta KT Kuntatyönantajat on ilmoittanut kunnille yleiskirjeellä KT 13/2016, 22.11.2016.

Maailman opettajien päivän iltatilaisuus

Kansallismuseon Fresko-aulassa to 5.10.2017 klo 18-20.

Tilaisuuden avaa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen. Illan toisena esiintyjänä professori Laura Kolbe puhuu aiheesta ”Sivistys suomalainen omakuva omakuvan ytimessä – unelmat ja todellisuus”.

Tilaisuudessa iltapala ja viinitarjoilu.

on the road-kutsu

 

Kuntavaalipaneeli 22.3.2017 Isossa Omenassa

OAJ:n Espoon ja Kauniaisten paikallisyhdistys (EKPY) järjestää ke 22.3.2017 klo 17.30-19 Ison Omenan kirjaston stagella tilaisuuden…

“Opetus- ja kasvatusala muutosten ja kiristyvän kuntatalouden keskellä!”

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja hienoja musiikkielämyksiä!

Artistina Ilari Hämäläinen!

Ohjelma:

17.30 Avaus, Antti Piiroinen, EKPYn pj.

17.35 Ilari Hämäläinen esiintyy

17.45 Kuntavaalipaneeli

18.40 Ilari Hämäläinen esiintyy

19.00 Tilaisuus päättyy

Vaalipaneelin esite

 

Hyvät opetusalan esimiehet- merkatkaa kalenteriin!

Hyvät opetusalan esimiehet!
 
OAJ-pääkaupunkiseutu järjestää jälleen esimies-risteilyn 5.6.2017 klo 14-18
Tällä kertaa suuntaamme Lonnan saarelle, jossa  on tarjolla päivällinen ja saareen tutustumista sekä ajankohtaista tietoa OAJ:n kentältä. Mukana alueyhdistyksen ja OAJ:n  toimiston johtoa. Hinta jäseniltä 20€ ja ei-jäseniltä 60€. Varsinainen ilmoittautuminen alkaa toukokuussa ja siitä tulee erillinen ilmoitus.

Neuvottelut peruskoulun opettajien vuosityöajasta keskeytyivät

Opettajien vuosityöaikaa ei näillä näkymin päästä kokeilemaan perusopetuksessa vielä ensi syksynä.
Kunnallisia työnantajia edustava KT ja opettajien OAJ neuvottelivat sopimuksesta, jonka myötä peruskoulun opettajien vuosityöaikaa olisi kokeiltu muutamissa kaupungeissa elokuusta 2017 lähtien.
– Neuvottelut kariutuivat siihen, että opettajan oman opetuksen suunnitteluaikaa ei otettu työaikamallissa riittävästi huomioon. Suunnitteluajan määrä on suoraan yhteydessä opetuksen laatuun. Työnantajan tarjous olisi järjestön näkemyksen mukaan toteutuessaan heikentänyt opettajan palvelussuhteen ehtoja nykyiseen verrattuna, eikä OAJ tee säästösopimuksia, OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos muistuttaa.
– Vaikka neuvottelut tällä erää katkesivatkin, OAJ näkemys on selvä. Nykyinen pidettyihin oppitunteihin ja opetusvelvollisuuksiin perustuva palkkaus- ja työaikajärjestelmä ei enää kaikilta osin vastaa kouluissa nykyisin tehtävää työtä. Työaikajärjestelmää pitää kehittää myös peruskoulussa vastaamaan paremmin opettajien nopeasti muuttunutta työnkuvaa, Lindroos huomauttaa.
Ammatillisessa koulutuksessa vuosityöaikaa ryhtyy kokeilemaan ainakin kuusi koulutuksen järjestäjää, ja lähiaikoina määrä tulee kasvamaan. Vuosityöaikaa kokeilee näin ammatillisissa oppilaitoksissa yli 2 000 opettajaa.
Lähde: http://www.oaj.fi/cs/oaj/Uutiset?&contentID=1408918579466&page_name=Neuvottelut+peruskoulun+opettajien+vuosityoajasta+keskeytyivat

Uudet opettajat palkataan Helsingissä 1.8. alkaen

Helsingin kaupunki on tehnyt hienon päätöksen päättämällä palkata uudet opettajat elokuun alusta. Kahtena aikaisempana vuonna uudet opettajat on palkattu vasta ensimmäisestä veso-päivästä alkaen, jolloin opettajalla ei ole ollut mahdollisuutta valmistautua huolellisesti alkavaan lukuvuoteen.

OAJ Pääkaupunkiseutu on näin saavuttanut tärkeän tavoitteen jäsentensä edunvalvonnassa. Opettajien palkkauksellinen tasa-arvo toteutuu ja samasta työstä maksetaan sama palkka. Neuvottelijana asiassa on toiminut helsinkiläinen pääluottamusmies Jaana Alaja. Ratkaisu uusien opettajien palkkauksessa on mahdollistunut osana pääkaupunkiseudun ammatillisten opettajien vuosityöaikaneuvotteluja.

Helsingin tekemällä ratkaisulla uskotaan olevan vaikutuksia myös muiden pääkaupunkiseudun kuntien toimintaan.

Energia- ja hyvinvointipäivä

Energia- ja hyvinvointipäivä 24.9.16 / OAJ Pääkaupunkiseutu, KLL ja Elixia

 

Syyskuinen energia- ja hyvinvointipäivä kokosi Akavatalon valopihalle ison porukan kuulemaan tärkeää sanaa. Jutta Gustafsberg avasi päivän räväkällä luennollaan, jossa hän nosti esiin niin fyysisen kuin henkisenkin hyvinvoinnin merkityksen. Esille nostetut asiat olivat varmasti kuulijoille entuudestaan tuttuja (mm. aktiivinen liikkuminen, riittävä lepo, monipuolinen ravinto, säännöllinen vedenjuonti ja hetkessä eläminen), mutta jospa Jutta sai inspiroitua meitä toteuttamaan niitä arjessamme.

Toisena saimme kuulla Jaana Karin väitöskirjassaan esittelemistä liikkujatyypeistä (kilpailija, elämysliikkuja, liikunnan kolhima, uurastaja, liikunnan tuottaja, liikunnan suurkuluttaja ja terveyden korostaja). Jaanan esitys herätti paljon ajatuksia niin omasta liikuntatyypistä opettajana kuin erilaisten liikuntatyyppien opettamisesta. Kannattaa tutustua näihin liikkujatyyppeihin esimerkiksi Neuvokas perhe-sivujen kautta.

Päivän päätteeksi ravitsemusterapeutti/personal trainer Petteri Lindblad herätteli meitä vielä miettimään painonhallinnan perusteita. Petterin tärkeimmät ohjeet olivat 1) syö riittävästi noudattaen säännöllistä ateriarytmiä, 2) vietä mahdollisimman vähän aikaa istuen ja maaten sekä 3) pidä kiinni niistä asioista, jotka tuovat elämääsi iloa ja energiaa.

Tiivis päivä oli hetkessä ohi ja päivän jälkeen oli hengästynyt olo ilman varsinaista liikuntaakin. Mukaan päivästä lähti konkreettisia keinoja henkilökohtaisen hyvinvoinnin edistämiseen sekä tärkeitä ajatuksia opetustyöhön. Seuraavalla kerralla yhdistetään päivään vielä liikkumisosuus niin hyvinvointi tuplaantuu!

img_8682img_8665img_8642img_8634