Edunvalvontaa ja tukea – lähellä sinua!

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 16 000 henkilöjäsentä. Yhdistykseen kuuluvat myös alueen FSL:n jäsenet. OAJ Pääkaupunkiseutu on perustettu 6.4.2011.

Lue tuoreimmat opetusalan uutiset OAJ:n uutiskirjeestä!
*****************

 

LTOL-jaoston lounastapaaminen 17.1. 2019

LTOL-jaoston perinteinen lounastapaaminen varhaiskasvatusjohtajien kanssa 17.1.19 – mukana Helsingistä Satu Järvenkallas ja Niclas Grönholm, Espoosta Virpi Mattila ja Barbro Högström ja Vantaalta Sole Askola-Vehviläinen. Jaoston edustajat Salla Sutinen, Merja Laitinen, Johanna Karlsson, Anna Laakkonen ja Markus Ropponen.
Keskustelun aiheina mm. henkilöstön nimikkeet, tehtävänkuvaukset, opettajien saatavuus, henkilökuntarakenteen muutokseen valmistautuminen ja Espoon työaikamalli

Hypi seinille!

https://oajpaakaupunkiseutu.fi/wp-content/uploads/2018/11/pksoaj_redi.pdf

OAJPääkaupunkiseudun alueyhdistys yhdessä Irti Maasta -kiipeilykeskuksen sekä Koululiikuntaliiton kanssa tarjoaa OAJPKS:n jäsenille mahdollisuutta tutustua kiipeilyyn hintaan 5 euroa/kerta (norm. 16 €/hlö). Kiipeilykeskus sijaitsee kauppakeskus Redissä, 3 krs. elokuvateatteri Cinamonin vieressä. Tarkemmat saapumisohjeet löydät tästä linkistä. Osta tarjoustuote osoitteesta https://irtimaasta.fi/pks-tarjous. Saat sähköpostiisi sähköisen lahjakortin, jota voit käyttää kiipeilyvuoron varaamiseen osoitteessa irtimaasta.fi. Lahjakortti on voimassa 6 kk ostopäivästä. Lahjakorttia ei voi käyttää paikan päällä tehtäviin varauksiin. Tarjous on voimassa 21.12.2018 asti tai niin kauan kuin tuotteita riittää. Max 2 lippua / henkilö. Tuotteita on rajoitettu 200 kpl erä.

OAJ Pääkaupunkiseudun syyskokous

OAJ PKS syyskokouskutsu 2018

OAJ PÄÄKAUPUNKISEUDUN YHDISTYKSILLE JA SYYSKOKOUSEDUSTAJILLE!

OAJ Pääkaupunkiseudun alueyhdistys ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään Akavatalon Valopihalla (os. Kellosilta 7, 00520 Helsinki) keskiviikkona 28.11.2018.

Sääntöjemme 12 § mukaan kutsu yhdistyksen varsinaiseen kokoukseen on toimitettava vähintään kaksikymmentä (20) päivää ennen kokousta jäsenyhdistyksille sähköpostitse lähetettävillä kutsukirjeillä. Tämä kokouskutsu on lähetetty puheenjohtajille 4.11.2018.

– Valtakirjojen tarkastus ja kahvitarjoilu alkavat klo 16.45.

– Ajankohtaisia edunvalvonta-asioita,

OAJ:n erityisasiantuntija Jaakko Salo, klo 17.15-18.00

– Varsinainen kokous alkaa klo 18.00

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 11§ määräämät asiat.

Sääntöjen 10 § mukaan kukin jäsenyhdistys saa valtuuttaa yhdistyksen kokoukseen yhden äänivaltaisen edustajan jokaista alkavaa sataa (100) jäsenyhdistyksen tai sen alayhdistyksen henkilöjäsentä kohti.

Liitteessä on paikallisyhdistysten (ja niiden jäsenyhdistysten) sekä muiden jäsenyhdistysten jäsenmäärät (OAJ:n tilasto 1.1.2018). Äänivaltaa yhdistyksen kokouksissa käyttävät jäsenyhdistysten valitsemat edustajat, joilla kullakin on kokouksessa yksi ääni, jota ei voi valtakirjalla siirtää toiselle (sääntöjen 17§). Kokoukseen saavat osallistua kaikki henkilöjäsenet, vaikka äänivaltaa käyttävätkin vain valtakirjan saaneet. Toivomme paikalle runsasta osallistumista!

Paikallisyhdistykset ja jäsenyhdistykset antavat virallisille edustajille valtakirjan, jonka malli ohessa liitteenä. Pyydämme yhdistyksiä käyttämään tämän mallin mukaisia valtakirjoja.

Kokousmateriaali: Kokouksen asialista on kutsun liitteenä. Lisäksi liitteenä ovat hallituksen laatimat toimintasuunnitelmaesitys ja talousarvioesitys kalenterivuodelle 2019.

Kokousjärjestelyihin liittyen lisätiedustelut puheenjohtajalta (hanna.iso-kuortti@hotmail.com).

TERVETULOA!

OAJ Pääkaupunkiseutu ry:n hallitus

Hanna Iso-Kuortti puheenjohtaja

KOPE 2018

KOPE- (=kokenut opettaja) -koulutus (10-11.11.2018) Tallinnassa

Kohderyhmä: Yli 40-vuotiaat ja/tai yli 15 vuotta opetusalalla työskennelleet pääkaupunkiseudun OAJ:n jäsenet

Lauantai 10.11.2018 Lähtö klo 13.30 Helsingin Länsisatama, Terminaali T2 (uusi terminaali) Laiva Tallink Star –

 • Lippujen jako terminaaliaulassa klo 12.30-12.50, menomatkalla lounas –
 • Saapuminen Tallinnaan klo 15.30 (D-terminaali)
 • Majoittuminen Hotelli Tallink Spa Conference Hotel, Sadama 11 A, Tallinna
 • kävellen hotellille, joka on lähellä satamaa, hotellin kylpyläosaston vapaa käyttö
 • 15.45 Hotellin kokoustila Victoria (2 krs.) tervetuliaissanat OAJ PKS:n alueyhdistyksen hallituksen koulutustiimin jäsenet, aktiivisuuspassien leimaukset ym.
 • 16-18.00 Edunvalvontaluento Venla Olin
 • 19.30 Illallinen Ravintola Lusikas (sis. ruoat ja juomat), Aja 7, Tallinna (vanhassa kaupungissa)

Sunnuntai 11.11.2018

 • Buffet-aamiainen –
 • 10 -12.00 Hotellin kokoustila Victoria (2 krs.) luento Viro eilen ja nyt/ Rain Kool, toimittaja, Viron yleisradioyhtiö ERR
 • 12.00 Huoneiden luovutus
 • 12.30-14.30 koulutustiimin jäsenet tavattavissa

Paluu: Tallinna, satama, Terminaali D, klo 16.30

 • 16.00 mennessä oltava satamassa
 • 18.30 Laiva Helsingin Länsisatamassa, Terminaali T2

Ilmoittautuminen OAJ PKS- sivulta: https://oajpaakaupunkiseutu.fi/tapahtumat/koulutukset/

Ilmoittautuminen alkaa 15.10. klo 9.00. Toimi ripeästi, sillä koulutus on suosittu/ kiintiö täyttyy yleensä muutamassa tunnissa. Ilmoittautumisen yhteydessä muista laittaa Lisätiedot- kohtaan syntymäaikasi laivayhtiötä varten. Hinta: 50 euroa (sis. majoitus kahden hengen huoneessa)

https://oajpaakaupunkiseutu.fi/wp-content/uploads/2018/10/kope_mainos-syksy-2018.pdf

Maailman opettajien päivä 5.10.

Maailman opettajien päivänä 5.10. Sanomatalossa Helsingissä kuullaan, mitä kaikkea koulutus ratkaisee ja miten. Tule seuraamaan runsasta ohjelmaa Mediatorille kello 13–17.
Lyhyissä tietoiskuissa selviää jo kello 13 lähtien, miten nykyisin opitaan. Kello 15 julkistetaan OAJ:n eduskuntavaalitavoitteet: Ratkaisuja Suomelle. Kello 15.15 eduskuntapuolueiden edustajat kertovat, miten oma puolue korjaisi koulua.
Kohti onnistuneempaa oppimista!  MOP-päivän ohjelma
13.00 Miksi maailman opettajien päivää vietetään? Koulutusjohtaja Heljä Misukka, OAJ
Näin opitaan tänään
13.15 Mitä arvoja koulu opettaa? Neuvonantaja Hussein Al-Tae, CMI 13.25 Korvaako robotti opettajan? Opettaja Nina Pirttinokka ja oppimisrobotti Elias Haastattelijana erityisasiantuntija Lauri Kurvonen, OAJ
13.35 Kuuluvatko kännykät kouluihin? Digi ja media kouluarjessa. Toiminnanjohtaja Ulla Siimes, Suomen Vanhempainliitto Erityisasiantuntija Tuomo Laakso, OAJ
13.45 Oppimateriaalit muuttuvat – miten ja miksi? Toimitusjohtaja Kirsi Harra-Vauhkonen, Sanoma Pro
14.00 Kutonen vai kasi – mihin arviointi perustuu? Tutkijatohtori Najat Ouakrim-Soivio Erityisasiantuntija Jaakko Salo, OAJ
14.10 Päätyykö opettajaksi vain kympintyttöjä? Puheenjohtaja Aleksi Vehmassalo ja varapuheenjohtaja Sanni Salmenoja, Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto
14.20 Monilukutaitoiseksi jo pienestä pitäen Kasvatustieteen professori Kristiina Kumpulainen, Helsingin yliopisto
14.30 Esitys
Koulutus, media ja eduskuntavaalit
14.45 Opettajat, koulu ja media – kuka vie ja ketä? Toimittaja Marjukka Liiten, Helsingin Sanomat
Koulutusräppi, Andrei Makaroff
15.00 Eduskuntavaaleista osaamisvaalit? Puheenjohtaja Olli Luukkainen, OAJ
15.15 Näin puolueeni korjaisi koulua Estradilla eduskuntapuolueiden kansanedustajat. Raati arvostelee ehdotukset! Mukana ovat Sari Sarkomaa (kok.), Krista Kiuru (sd.), Emma Kari (vihr.), Hanna-Leena Mattila (kesk.), Ritva Elomaa (ps.), Hanna Sarkkinen (vas.), Mikaela Nylander (r.), Tiina Ahva (sin.), Tomi Kuosmanen (kd.) Raadissa puheenjohtaja Olli Luukkainen, toimittaja Marjukka Liiten ja professori Roope Uusitalo.
Koulutusräppi, Andrei Makaroff
16.10 Kysy pääkaupunkiseudun kouluista! Pääkaupunkiseudulla on lähes 200 000 opiskelijaa ja lähes 20 000 opettajaa. Mitä miettivät vanhemmat, mistä puhuvat opettajat Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla? Puhujina mm. kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen Helsingistä ja opetustoimen johtaja Kaisu Toivonen Espoosta.
17.00 Maailman opettajien päivä päättyy
Tapahtuman juontaa Reetta Räty
Lataa MOP-päivän ohjelma pdf-tiedostona.

KUTSU

Hyvä opettaja!

OAJ on the Road Vantaalla maantaina 17.9. klo 14-16 kauppakeskus Jumbon 2. kerroksessa. Lämpimästi tervetuloa kuulemaan ajankohtaisia opetusalan asioita ja kuulemaan päättäjiä!

OAJ on the Road – iltatapahtuma on Break Sokos Hotel Flamingon kokoustiloissa klo 17-19.

Ohjelmassa:
17.00 salaatti- ja viinitarjoilu
17.30 OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkaisen ajankohtaiskatsaus
18.00 Sisäilma-asiat, Case Vantaa. Mihin toimenpiteisiin Vantaan uusi poliittisesti ohjattu sisäilma-asioiden neuvottelukunta on ryhtynyt ongelmien ratkaisemiseksi. Alustajina kaupunginvaltuutetut Ulla Kaukola ja Kai-Ari Lundell. Kommentoijana OAJ:n työmarkkina-asiamies Kari Kinnunen.
18.45 arvonta osanottajien kesken

Ilmoittautuminen 3.9.2018 mennessä seuraavan linkin kautta

https://oajpaakaupunkiseutu.fi/tapahtumat-kauppa/

TERVETULOA

OAJ:n Pääkaupunkiseudun Alueyhdistys

Vuoden esimies

OAJ Pääkaupunkiseudun Vuoden Esimies 2018

OAJ Pääkaupunkiseutu pitää yllä keskustelua esimiehen roolista kasvatus- ja opetustyössä. Henkilöstön ja työyhteisön johtaminen sekä esimiehen johtamistaidot ovat erittäin merkittävässä roolissa nykyisissä olosuhteissa. Työyhteisöt ovat erilaisia, niinpä hyviä esimiehiä on monenlaisia.

Jäsenyhdistysten ja työyhteisöjen esitysten perusteella valittiin keväällä 2017 pääkaupunkiseudun vuoden esimieheksi rehtori Johanna Hirmasto Mankkaanpuron koulusta Espoosta. Valinta perustui sekä henkilökohtaisiin ominaisuuksiin että johtamistapaan.

Onko esimiehesi Vuoden Esimies 2018?

• Onko sinun esimiehesi vahva oman alansa asiantuntija, joka tukee ja kannustaa alaisiaan?

• Luottaako esimiehesi alaisiinsa ja onko hän itse luotettava?

• Ottaako hän tarvittaessa jämäkästi ohjat käsiinsä ja pyrkii etsimään luovia ratkaisuja vaikeissakin tilanteissa?

• Edistääkö esimiehesi hyvää vuorovaikutusta, työyhteisötaitoja ja positiivista ilmapiiriä työyhteisössänne?

Esitykset OAJ Pääkaupunkiseudun vuoden 2018 esimieheksi vapaamuotoisine perusteluineen pyydetään lähettämään 22.4.2018 mennessä osoitteeseen puheenjohtaja@oajpaakaupunkiseutu.fi

Vuoden esimiehen valinta julkistetaan toukokuussa 2018.

https://oajpaakaupunkiseutu.fi/wp-content/uploads/2018/04/vuoden-esimies-2018.pdf

Tietosuojakoulutus

Tietosuojakoulutukseen jäsenyhdistysten aktiivitoimijoille

Maanantaina 23.4.2018 klo 17.30-20.00 Käyntiosoite Kellosilta 7, Helsinki (OAJ)

Osallistujat: jäsenyhdistysten puheenjohtajat, varapuheenjohtajat, sihteerit, koulutussihteerit, tiedottajat ja taloudenhoitajat EU:n tietosuoja-asetuksen soveltaminen tulee voimaan 25.5.2018. Yhdistysten henkilötietojen käsittelyn tulee olla yleisen tietosuoja-asetuksen mukaista toukokuussa 2018. Henkilötietoja yhdistyksissä käsittelevät puheenjohtajat, sihteerit, tiedottajat, taloudenhoitajat, koulutussihteerit, yhteysopettajalistojen päivittäjät sekä tapahtumien järjestäjät. Koulutuksessa kuulet mm. miten yhdistysten tulee käsitellä henkilötietoja yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti.

Ilmoittautumiset 16.4.2018 mennessä https://oajpaakaupunkiseutu.fi/tapahtumat-kauppa/

TERVETULOA!

https://oajpaakaupunkiseutu.fi/wp-content/uploads/2018/04/tietosuojakoulutus.pdf

Kaikille jäsenille avoin!!!

VUOSITYÖAIKAILTA

Akava-talo,Valopiha, tiistai 17.4.2018 klo 17.30 – 20.00

Ilmoittautuminen ja tarjoilua klo 17.00

Vuosityöaikasopimus syntyi, mitä siitä seuraa? työmarkkina-asiamies Markku Perttunen,

OAJ Katsaus neuvotteluihin ja tuloksiin. neuvottelupäällikkö Petri Lindroos,

OAJ Missä mennään kokeiluoppilaitoksissa? luottamusmiehet Edupolista, Stadin ao.:sta ja Variasta

Jäsenillä vapaa sana!!!

Ilmoittautumiset viimeistään tiistaina 10.4. osoitteessa

https://oajpaakaupunkiseutu.fi/tapahtumat-kauppa/

Tiedustelut: Leena Teittinen teittinenleena@gmail.com

Osoite: Akavatalo, Kellosilta 7, Helsinki

TERVETULOA!

vuosityoaikailta-17-4-2018-valopihalla

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta kaikkien kunnallisten virka- ja työehtosopimusten piirissä

5.2.2018

Kunta-alan neuvotteluiden keskeytymisen vuoksi Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry on päättänyt ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta kaikkien kunnallisten virka- ja työehtosopimusten piirissä 06.02.2018 klo 07.00 alkaen toistaiseksi, poissulkien viranhaltijat.

JUKO ry on myös päättänyt mahdollisen lakkovaroituksen jättämisestä tilanteen niin vaatiessa.

Lisätietoa tulee myöhemmin.

http://www.juko.fi/kunta/?x1004853=1077796

OAJ:n JÄRJESTÖVALMIUSKIERROS 2018

Opetusalan virka- ja työehtosopimusten voimassaolo päättyy 31.1.2018. OAJ järjestää 16 paikkakunnalla toteutettavan järjestövalmiuskierroksen 9.-23.1.2019. Tavoitteena on informoida ajankohtaisesta neuvottelutilanteesta ja neuvotteluiden tueksi kohottaa järjestövalmiushenkeä.

OAJ Pääkaupunkiseutu ja Uusimaa alueyhdistyksen alueella tilaisuus on ti 16.1. 2018 Helsingissä, Kellosilta 7, Akavatalo, Valopiha.

Tilaisuuteen kutsutaan alueyhdistyksen puheenjohtaja ja alueasiamies sekä paikallisyhdistysten puheenjohtajat, järjestövalmiuspäälliköt, pääluottamusmiehet ja luottamusmiehet sekä OAJ:n valtuutetut.

Ohjelmarunko klo 17.00 Iltapala

klo 17.30 Puheenjohtajan videotervehdys

OAJ:n hallituksen jäsenen/jäsenten puheenvuorot/esitykset + keskustelua

klo 19.30 Alueen ajankohtaisaiheen käsittely (alueyhdistyksen edustaja)

klo 20.00 Tilaisuuden päätös

kutsu-jarjestovalmiuskierros-2018_paakaupunkiseutu-ja-uusimaa

Kop kop kop!

Kokeneet opettajat KOPE- koulutuksessa 4. – 5.11.17 Tallinnassa jo 7. kerran!

Huippusuositun KOPE-koulutuksen menomatkalla OAJ Pääkaupunkiseudun puheenjohtaja Hanna Iso-Kuortti kertoi ajankohtaisista edunvalvonnan asioista.
Tallinnassa paikallisen luennon osuudessa kuulimme Viron yleisradioyhtiö ERRn toimittaja Rain Koolin luennon. Iltapäivän ohjelmassa myös edunvalvonta-kahvit ja yllätysohjelmaa.
Koulutuspäivä päättyi illalliseen Peppersack- ravintolassa.

Koulutustiimi kiittää aktiivisia osallistujia!

YT-koulutus 9.-10.11.2017

YT-koulutus 9.-10.11.2017

Kohderyhmä:: Kuntatyönantajan kanssa tehdyn sopimuksen mukaan yhteistoimintakoulutukseen oikeutettuja työaikana ovat

yhteistoimintaelinten jäsenet ja varajäsenet, pääluottamusmiehet, luottamusmiehet, työsuojeluvaltuutetut sekä varatyösuojeluvaltuutetut. Koulutus koskee myös OAJ Pääkaupunkiseudun ja alueyhdistykseen kuuluvia em. YT-henkilöitä, jotka toimivat valtion, EK:n, Avaintan tai PTY:n sopimusten piirissä.

Kurssi on hyväksytty ammattiyhdistyskoulutussopimuksen mukaiseksi palkalliseksi koulutukseksi, josta KT Kuntatyönantajat on ilmoittanut kunnille yleiskirjeellä KT 13/2016, 22.11.2016.

Maailman opettajien päivän iltatilaisuus

Kansallismuseon Fresko-aulassa to 5.10.2017 klo 18-20.

Tilaisuuden avaa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen. Illan toisena esiintyjänä professori Laura Kolbe puhuu aiheesta ”Sivistys suomalainen omakuva omakuvan ytimessä – unelmat ja todellisuus”.

Tilaisuudessa iltapala ja viinitarjoilu.

on the road-kutsu